ANUNT SELECTIE GRUP TINTA „Viitor pentru tinerii NEETs Regiunea Centru”

DESCRIEREA GRUPULUI ŢINTĂ

Grupul țintă va fi format din 375 persoane din Regiunea Centru,  respectiv persoane cu vârsta între 16 si 29 de ani care nu urmează nici o forma de educație sau formare și care nu sunt ocupate pe piața muncii, care sunt înregistrate si profilate de către SPO, persoanele care nu sunt înregistrate și profilate de catre SPO vor fi direcționate către SPO în vederea înregistrării și profilării în conformitate cu normele legale în vigoare

Grupul țintă este structurat după cum urmează:

 • 40 persoane de etnie roma;
 • 100 persoane din mediul rural;
 • 120 persoane de sex feminin;
 • 60 șomeri de lunga durata;
 • 30 persoane inactive.Valoarea adaugata a proiectului asupra grupului tinta:
  1. Formarea profesionala:

  Beneficiilor oferite prin proiect urmare a asigurării unui pachet integrat și complex de formare ce contribuie la dezvoltarea lor profesională, creând astfel, premisele adaptării la evolutia pieței muncii putând aspira la un loc de munca mai bun si mai bine plătit. Proiectul contribuie la informare GT cu privire la oportunitățile de formare profesionala, informație ce este deficitara acestora și mai ales personelor din mediul rural și a celor cu nivel redus de educație. De asemenea, prin proiect se ofera posibilitatea ca GT sa fie direct implicat chiar și în redefinirea tehnicilor și metodelor de realizare a activității întreprinderilor unde se vor angaja acumulând cunoștințe noi și adaptate progresului social și tehnologic.

  1. Antreprenoriatul

  Stimularea antreprenoriatului ca parte a sistemului de ocupare aduce o serie de beneficii evidente GT prin oferirea acestora de oportunități clare cu privire la o viață independenta pentru sine și familia sa dar si ca vector de sprijin a celor mai vulnerabili din comunitatea in care antreprenorul activează oferindu-le acestora un loc de munca adecvat situației sociale a lor. O afacere proprie asigura marja de iesire din marginalizare inclusiv pentru sine ca antreprenor dar si oferirea de oportunitati de realizare a unui venit in functie de munca prestata si implicarea sa in dezvoltarea proprieie afaceri. O astfel de afacere este o sursa de venit si de favorizare a cresterii numarului de locuri de munca pentru membri gospodariei dar si pentru comunitate, este puntea spre cunoasterea de noi antreprenori de succes si deci spre dezvoltare.

  1. Angajarea

  Prin implementarea masurilor, asa cum sunt ele descrise in cadrul proiectului, se asigura o interventie integrata asupra GT prin oferirea tuturor persoanelor incluse in aceasta activitate a serviciilor de medierea a muncii si formare profesionala calificare. Se asigura in acest sens un proces clar de integrare profesional a unor persoane aflate intr-o situatie de vulnerabilitate la momentul includerii in proiect. Beneficiul adus este acela de a asigura o incredere mai buna in sine, de a invata cum sa cauti un loc de munca si de a fi mai sigur pe sine atunci cand vorbeste cu potentiali angajatori si in cele din urma calificarea si angajarea. Calificarea si programul de formare TIC organizate prin proiect confera premisele gasirii mai usor a unui loca de munca mai bun si mai bine platit, deci un venit sigur si adecvat pentru sine si familia din care face parte. Angajarea este beneficiul final al acestor activitati, deci gasirea drumului spre o viata activa si deplin sociala si aducerea de beneficii materiale si financiare atat comunitatii prin contributiile pe care acesta le va plati cat si pentru familia sa prin resursele financiare suplimentare si avantajele conferite de statutul de angajat (asigurari, deschiderea spre societate, socializare, responsabilizare, etc.)

 • Metodologie de selectie a grupului tinta_154855
 • Anexe inscriere Grup tinta NEETS – 154855(1)

Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati Metodologia si Anexele acesteia, de asemenea, ne puteti contacta pe Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100084879159356 si/sau pe mail neets.154855@gmail.com Tel 0768552066

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *